Sunday, June 21, 2015

TQ Allah ....doa ku Kau makbulkan tapi bukan seperti ini....

                16.06.2015...... hari tak dapat di lupakan... kelahiran anak kedua wawa yang tidak di jangka.... yang
patutnya due 18.08.2015.... dua bulan lahir lebih awal....iye memang kelahiranya wawa nantikan dengan keadaan normal sebab anak pertama wawa   sebelum ini... dah ceazer....  tapi memang sungguh doa wawa di makbulkan anak  lahir normal tak ikut tingkap...
                cuma wawa sedih sebab anak wawa tak cukup bulan... cuma 7 bulan je..... hari ni genap dah 6 hari anak  kat hospital... wawa dah keluar wad anak kena tinggal dalam hospital akibat kurang berat... sedih sangat... dalam beberapa hari ni pulak anak kena kuning.... kena pasang lampu biru.... 😢 siapa tak sayang anak kan... setiap kali jenguk anak kat hospital rasa sayu je tengok die....ditambah pulak tiub pernafasan masih lagi disambungkan melalui  mulut anak...
                    harap-harap semua dalam keadaan baik... dan dengan harapan juga anak wawa dapat keluar hospital lebih awal kerana dalam jangkaan cuma 2 minggu untuk memastikan ada menambahan berat badan anak... sayang ....mama doakan anak mama sihat, dipanjangkan umur di murahkan rezeki dan bahagia dunia akhirat.... 😔


Saturday, March 14, 2015

menanti kamu

                    Alhamdulillah.....sudah mencecah 4 bulan lebih.... dan alahan dah kurang... tapi masih muntah-muntah lagi.... keadaan babyku sihat.... cuma risau kalau minum air gula tue kena kencing manis lagi macam anak. pertama.... ( mudah-mudahn semua selamat )..... yang lecehnya kena jumpa setiap minggu untuk cek tahap gula.... masa tuelah terkejar-kejar nak gi kerja.. tak pe kalau lima minit je cek tue... ini sampai berjam-jam..... lepas tue kena pegi kerja pulak... memang penat sangat.....kena pandu kereta selama 30 minit..,..
                      Namun bila kenangkan baby yang makin besar dalam perut ni... terasa bahagia sangat...
tak sabar nak tau jantinanya sebab nak beli baju cantik-cantik untuk dia..... sayang anak mama.......
macam terasa baru nak ade anak pulak.... almaklumlah lepas 4 tahun baru ada rezeki lagi....
                      mama tunggu kehaditan mu sayang... mama akan menjagamu macam kak long.....
lepas ni kak long ada kawan... boleh main sama..... boleh bergurau senda bersama..... kak long kamu pun tak sabar tengok adik...... mudah-mudahan semua berjalan lancar..... ; )

Wednesday, January 14, 2015

my baby

Bagaimana patut memulakan........ Ini yang di kata blogger hidup segan mati Tak mau ( buat peribahasa pun Tak ingat betul ke Tak betul  hahahahah ) 

    semenjak dua menjak ni... ringan pulak tangan ni becerita bagi memulakan tahun 2015 untuk wawa... (sebenarnya baru sedar wawa ni bloger hehehe ) tapi pedulilah orang cakap yang penting masih boleh megarang cerita kat blog wawa ni.....

  ceritanya tak istimewa sebab semua yang mengandung pun melaluinya ( agaknya lah ) cuma kali ni berlainan bagi wawa... sebab anak pertama tak delah pening dari bangun tidur sempai tutup mata balik..... asalkan bangun je pening..... muntah-muntah jangan ceritalah.... ( no komen ).... asal gi klinik je katanya ( doktor ) "awak tekanan darah rendah jangan risau tak de penyakit juga ye.... " emm iyelah.... tapi yang peliknya start masuk  sebulan lebih pun sampai sekarang tak kurang-kurang pening ni....  ( what can i do ) mintak ubat lagi ke....ubat yang ade pun tak larat nak telan..... aduhhhhhhh........

  cuma kena bertahanlah sebab wawa pun wanita berkerjaya.... bantu suami menambah pendapatanya.... semoga anak dalam perut sihat-sihat sahaja dan jadi anak yang baik kelak.... 
love u sayang mama bertahan untuk anak mama ye... ; ) 

Wednesday, May 21, 2014

Raya oh raya.....

hai......
belum nak berpuasa  lagi dah cerita pasal raya heheheh
sebenarnya bukan apa rasa teruja nak pakai baju raya ( macam budak-budak kan......heee )
point utama nak cerita sebenarnya mengenai baju raya je....

pilihan tahun ni nak pakai baju kebaya..... dan tertumpu pada kebaya nyonya memang klasik
wawa suka sangat rekaan die..... simple.... lovely..... boleh dipakai  dengan jeans sebab tue nak beli sangat berbaloi dengan harga.....

pilihan utama wawa warna ungu, corak macam dalam gambar lovely.... 
bila dah minat tue tertarik pulak dengan asal usul baju kebaya nyonya ni....... asalnya mengatakan bahawa kebaya nyonya dari melaka dicipta  kali pertama oleh masyarakat peranakkan baba dan nyonya melaka dengan dipadankan dengan kain sarung batik serta kasut yang bermanik-manik cantik

mana kala Fabrik digunakan untuk membuat kebaya Nyonya dinamakan kasa rubia.yang mana Kain tenunan kosong ini jarang, ringan dan diperbuat daripada benang pintal yang halus.

Benang yang digunakan untuk menjahit fabrik biasanya benang sulaman mesin daripada kapas, sutera atau poliester. Pada zaman dulu, fabrik dan benang yang digunakan untuk membuat kebaya Nyonya daripada jenis bermutu paling tinggi dan diimport dari Eropah, sesuai dengan status Nyonya.


sunguh bersejarah kebaya ni... tertarik sangat-sangat tak sabo rasanya nak beli and pakai
tunggu pemakaian kebaya nyonya dari wawa ye kawan-kawan ..... ; )

Friday, May 9, 2014

Penemuan Baru

Salam sejatera semua.......
teruja sangat-sangat...... tak sangka ade produk baru yang di keluarkan oleh syarikat.... yang menyelamatkan keadaan.... mesti tertanya apakah itu kan.....?

haaa ini lah die......


berkuasa dan memang diyakini
































              JTX Airtracker menukar molekul udara menjadi struktur molekul yang sangat halus. Jadi, bahan api dapat dibakar sepenuhnya secara lebih optimum. Keadaan ini meningkatkan prestasi enjin dengan gerakan omboh yang lebih lancar serta menjimatkan bahan api. Selain itu, ia membantu memanjangkan jangka hayat enjin.

JTX Airtracker bukan sahaja dicipta untuk menjimatkan bahan api, ia juga membantu memelihara alam sekitar. Bahan api yang dibakar sepenuhnya mengeluarkan kurang karbon monoksida yang akhirnya mengurangkan pelepasan karbon ke kawasan persekitaran.

ingin jimat minyak
enjin tahan lama
Airtracker kena di miliki
ber minat PM 017 2699343